Over Sociale Voedseltuinen Nederland

Sociale Voedseltuinen Nederland is een initiatief om kwetsbare huishoudens structureel te kunnen voorzien van verse, onbespoten groenten en fruit. Onze inzet is erop gericht om de laagste inkomensgroepen en gezinnen die leven onder de armoedegrens en moeilijk rond kunnen komen door alsmaar stijgende kosten voor (gezond) levensonderhoud, te stimuleren gezonder te eten en hen toegang bieden tot gezonde voeding.

Over ons
Over ons

Het team

Sociale Voedseltuinen Nederland is opgericht door een groep mensen die vindt dat onze samenleving socialer, duurzamer en (natuur)inclusiever kan en daar zelf elke dag mee bezig zijn. Benieuwd naar onze mensen?

Ons team arrow_forward

Gezond, vers en lokaal eten

Sociale Voedseltuinen Nederland zet zich in om gezonde voeding toegankelijk te maken voor alle lagen van de bevolking, met bijzondere aandacht voor huishoudens in sociaal sociaal- economische achterstandsituaties. We beogen om binnen drie jaar in Nederland 30 sociale voedseltuinen operationeel te hebben, die elk wekelijks huishoudens uit de laagste inkomensgroepen voorzien van vers, onbespoten voedsel, waaronder groenten, fruit, kruiden en aardappelen. Met deze actieve en integrale aanpak vergroten we de bestaanszekerheid van kwetsbare gezinnen en verkleinen we de gezondheidsgezondheids- en participatiekloof.

Over ons

In oprichting

Stichting Sociale Voedseltuinen Nederland

Sociale Voedseltuinen Nederland is een stichting in oprichting. Hou de website in de gaten voor meer informatie.