Over Sociale Voedseltuinen Nederland

Sociale Voedseltuinen Nederland is een initiatief om kwetsbare huishoudens structureel te kunnen voorzien van verse, onbespoten groenten en fruit. Onze inzet is erop gericht om de laagste inkomensgroepen en gezinnen die leven onder de armoedegrens en moeilijk rond kunnen komen door alsmaar stijgende kosten voor (gezond) levensonderhoud, te stimuleren gezonder te eten en hen toegang bieden tot gezonde voeding.

Ons team
Ons team

Het team

Sociale Voedseltuinen Nederland is opgericht door een groep mensen die vindt dat onze samenleving socialer, duurzamer en (natuur)inclusiever kan en daar zelf elke dag mee bezig zijn.

Projectteam

Loraine Westerneng - Coördinator

Loraine Westerneng - Coördinator

Loraine Westerneng is initiatiefnemer van de eerste sociale voedseltuin, oprichter van Stichting Sociaal en Vitaal en staat in de top 100 voedselveranderaars in Nederland. Loraine heeft een achtergrond in de communicatie en zet zich naast voeding in voor klimaat, energie en milieuprojecten.

Jan-Jaap Bakker - Coördinator

Jan-Jaap Bakker - Coördinator

Jan-Jaap Bakker is medeoprichter van sociale voedseltuin Stichting De Pluimerije en kwartiermaker voor de Sociale Voedseltuin in Leeuwarden Oost. Vanuit een sociaal doel wil Jan-Jaap met deze tuinen een plek creëren waar gezonde voeding en duurzaamheid samengaan met aandacht voor de medemens.

Hester van der Werff - Fondsenwerver

Hester van der Werff - Fondsenwerver

Hester van der Werff is oprichter en coördinator van sociale voedseltuin ‘De Kleine Boerderij’ in Oosterwolde. Naast een groen hart, heeft Hester een brede ervaring in internationale zaken, Europees projectmanagement, marketing en communicatie.

Bestuur

Hans Christiaanse - Voorzitter

Hans Christiaanse - Voorzitter

Hans Christiaanse is van 2015 t/m 2021 Netwerkadviseur geweest bij Alles is Gezondheid. Hans richtte zich daarbij vooral op domein overstijgende samenwerking. Hij is mede-initiatiefnemer van de Alliantie Kinderarmoede, Child Friendly Cities en de Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen.

Rob Lijzenga - Penningmeester

Rob Lijzenga - Penningmeester

Rob Lijzenga is jarenlang bankier geweest, waarbij hij altijd veel oog heeft gehad voor het financieren van maatschappelijke projecten. Met zijn financiële achtergrond wil hij zich graag inzetten om gezonde voeding voor iedereen beschikbaar en mogelijk te maken.